شاعرانه

از نظر رسانه ای ، صدای و سیمای ایران  می توانست در ماجرای سوریه ، خط معتدل تری را دنبال کرده و واقعیت ها را منتقل می کرد . کشتار مردم را نشان داده و در کنار آن سلاح هایی که در دست معارضین است را نیز نشان می داد  و برای مردم ایران تبیین می کرد که چه کسانی معارضان سوری را تجهیز و سازماندهی کرده اند.

به گزارش «تابناک» ، «علی جنتی»، سفیر سابق ایران در کویت ،  با اشاره به کم کاری تلویزیون درباره پوشش حوادث سوریه گفت :  از سوی دیگر ایران برای بیرون رفتن رژیم بشار اسد از بحران کنونی به آن کشور کمک کند . بهترین کمکی که ایران می تواند به سوریه بکند این است که رژیم بشار اسد را از این فضای نظامی امنیتی خارج ودر عین حال بین رژیم حاکم سوریه و اسلام گرایان میانجی گری کند.

وی همچنین درباره گوه های مخالف اسد هم گفت من اعتقاد ندارم که اخوان المسلمین مهمترین اپوزیسیون سوریه است ،اخوان المسلمین بخشی از معارضین هستند و ده ها گروه دیگر نیز در آنجا فعال هستند . در سوریه سلفی ها حضور دارند که با اخوان المسلمین اختلاف دیدگاه دارند ،سوسیالیست ها، کمونیست ها، و لیبرال ها هستند و ما اطمینان نداریم که اگر رژیم اسد برود رژیم دیگری که بر سر کار می آید از مقاومت لبنان وفلسطین حمایت کند.

از سوی دیگر حتی اگر اخوان المسلمین بر سر کار آیندبه خاطر گرایش های خاص مذهبی شان حاضر نیستند از مقاومت لبنان حمایت کنند.اما حکومت فعلی سوریه نشان داده است که در برابر اسراییل کاملا مقاومت کرده وهرگز سازش نکرده است. در همین حال باید دید چه کشور هایی دنبال ساقط کردن رژیم بشار اسد هستند و ما بر اساس این موضوع مواضع خود را تعریف کنیم .در این شرایط جمهوری اسلامی تنها کمکی که می تواند بکند این است که سوریه را از فضای امنیتی و نظامی خارج کند و راهی برای آشتی بین حاکمیت ومردم سوریه بیابد.

وی همچنین افزود که اگر چه برخی از پل ها برای بشار اسد خراب شده است و چه بسا اصلاحات نتواند کاملا جوابگو باشد اما ما نمی توانیم در برابر مساله مقاومت بی تفاوت باشیم و دستاوردهای چندین ساله را نادیده بگیریم. تنها جایی که اسراییل در منطقه به ذلت کشیده شد در لبنان بود. هم زمانی که مجبور شد از لبنان عقب نشینی کند و هم در طی جنگ 33 روزه.تمام شواهد حاکی ازاین بود که آنها در لبنان شکست خورده اند و این شکست معلول ائتلاف و همکاری بین ایران ،سوریه و حزب الله بود. اکنون غرب به دنبال شکستن این ائتلاف است و ما نباید اجازه بدهیم که این ائتلاف شکسته شود.

وی در پایات و در مورد برگزاری انتخابات در سوریه و پیروزی احتمالی گروه های مختلف گفت : سنی ها اعم از کرد ها و عرب های سوریه 74 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند .حدود 13 درصد از جمعیت علوی هستند .10 درصد را مسیحیان تشکیل می دهند.جامعه درزی سوریه هم 3 درصد از جمعیت سوریه را تشکیل می دهد .

در این شرایط از آنجا که اکثریت قاطع جمعیت اهل سنت هستند ،طبیعتا اخوان المسلمین با گرایش های اسلامی که دارد جایگاه بیشتری در سوریه دارد. پس از این نیز اگر انتخاباتی صورت بگیردبه احتمال زیاد اخوان المسلمین اکثریت آرا را از آن خود می کند.در مورد عبدالحلیم خدام به نظر نمی رسد نفوذ زیادی در سوریه داشته باشد . اول اینکه اکنون او حزبی ندارد ،از سوی دیگر اگر چه او از بدنه حکومت جدا شده است اما عامه مردم سوریه او را جزو عناصر وابسته به رژیم گذشته می دانند ولذا با آمدن او موافق نیستند.


منبع : ملت ما