خبرگزاری فارس: رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص برخی انتقادات به وی به علت عملکردش در فتنه 88، ضمن دفاع از عملکرد خود گفت که عدهای با فتنه "تجارت سیاسی" کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار فارس مبنی بر اینکه عملکرد هیئت رئیسه مجلس هشتم با انتقادهایی از سوی برخی اصولگرایان مواجه است به خصوص در جریان مسائلی همچون تصویب وقف اموال دانشگاه آزاد و یا بیاحترامی به رئیس جمهور در جریان رای اعتماد به آقای سجادی، شما به عملکرد هیئت رئیسه چه نمرهای میدهید، گفت: در این زمینه از ابتدای مجلس هشتم یک سری اختلاف نظر وجود داشت و اما بسیاری از نمایندگان معتقدند که روش هیئت رئیسه در اداره مجلس هشتم روشی مناسب است.
وی افزود: عدهای در مجلس از ابتدا با این روش مخالف بودند و دوست داشتند فرمان اداره مجلس در دست عدهای خاص باشد اما تمام نمایندگان نماینده هستند و ما در مجلس نمایندهتر نداریم؛ لذا این روش من در اداره مجلس است و روشی است که اکثریت مجلس آن را میپسندند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی از ابتدا مخالف بودند و الان هم مخالفند و دوست دارند فرمان را به دست عدهای خاص در مجلس بدهیم اما در خصوص بحث دانشگاه آزاد ما طبق آئیننامه عمل کردهایم؛ اما عدهای اصل موضوع را نمیبینند و فقط به دنبال جزئیات هستند.
لاریجانی همچنین خاطرنشان کرد: تمام نمایندگان حق رأی دارند؛ اما برخی میخواهند فقط عدهای خاص مجلس را اداره کنند و من نیز از ابتدا با این روش مخالف بودم. حتی پس از جریان دانشگاه آزاد نیز برخی سایتها نوشتند چرا اخطار را به رای گذاشتید که باید بگویم این بر اساس آئیننامه مجلس است و به نظر رئیس مجلس نمیشود چیزی را کنار گذاشت.
وی اضافه کرد: مجلس هشتم نشان داد که نگاه متعادلی برای اداره کشور دارد و دچار هیجانات کاذب هم نمیشود؛ این مجلس همواره به دنبال تبعیت از نظر مقام معظم رهبری بوده و روش عقلانی برای اداره کشور دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اکثریت مجلس این روش را که عقیده من است، قبول دارند، در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه گروهی از اصولگرایان شما را جز ساکتین فتنه میدانند و به این موضوع که شما به عنوان رئیس یک قوه در کمیته 8+7 نماینده داشته باشید انتقاد دارد، گفت: مسئله فتنه که در سال 88 به وجود آمد، دو نوع برخورد با این موضوع وجود داشته است.
لاریجانی ادامه داد: فتنه ذاتا باید خاموش شود و باید آن را اداره کرد اما عدهای تنها به دنبال تجارت سیاسی با فتنه هستند. میخواهند تنها داد بزنند.
وی با بیان اینکه این عده افراد بصیری نبودند، تاکید کرد: اینها فقط حرف زدهاند و ابعاد مختلف فتنه را ندیدند اما فتنه ابعاد مختلفی دارند که اصلیترین آن ظلم به نظام بود.
رئیس مجلس با اشاره به مدیریت مقام معظم رهبری در فتنه 88 تصریح کرد: روش مقام معظم رهبری در برخورد با فتنهگران اینگونه بود که آنقدر به آنها مجال دادند تا اصلاح مسیر کنند و این روش تاجایی که آنها اشتباهات خود را تکرار کردند ادامه داد.
لاریجانی ادامه داد: علاوه بر این فتنه حواشی دیگری نیز داشت که کوی دانشگاه، ماجرای کهریزک و کوی سبحان جزو این حواشی بود. همچنین که این موارد مسائل کوچکی نبودند و رهبری نیز فرمودند که دل من را خون کردند. اما برخی نمیخواستند این مسائل را ببینند.
وی با بیان اینکه نقطه قوت مجلس هشتم این بود که هم متن، هم حاشیه و هم عمق فتنه را دید گفت: فتنه 88 از سوی مخالفان نظام، دشمنان و ضد انقلابها حمایت میشد و مجلس سعی میکرد هم مشکلات را ببیند و هم آنها را رفع کند.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه کسانی که همه ابعاد فتنه را ندیدند بصیرت نداشتند تصریح کرد: فتنه تجارت سیاسی نیست و باید نسبت به آن نگاه حلگرانه داشت تا بتوان آن را حل کرد.
لاریجانی با اشاره به وجود نمایندهای از سوی وی در کمیته 8+7 گفت: اینکه من در این کمیته نماینده داشته باشم، طالب نبودم؛ در مجلس هشتم اصولگرایان از طیفهای مختلفی هستند و برخی گروههای کوچکی نیز در ذیل این طیفها هستند و نماینده هم دارند اما بخش عظیمی از اصولگرایان نیز هستند که در ذیل این گروههای کوچک نیز نبودند و نماینده هم نداشتند که این افراد به من اصرار کردند تا نماینده ای در این کمیته داشته باشم و من هم آقای جلالی را به عنوان نماینده خود معرفی کردم.