سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شاعرانه

چرا توفان آیرین طبق پیش‌بینی‌ها ویرانگر نشد؟	/ فلش

 

چرا توفان آیرین طبق پیش‌بینی‌ها ویرانگر نشد؟ / فلش

دانش > فناوری  - کارشناسان مرکز توفان‌شناسی آمریکا پیش‌بینی کرده بودند توفان آیرین با قدرتی ویرانگر سواحل شرقی را در هم خواهد کوبید. آنها مقارنه ماه و خورشید را یکی از دلایل این پیش‌بینی عنوان کرده بودند، اما...

محبوبه عمیدی: نیویورک که دیروز در چشم طوفان قرار داشت به شهر ارواح تبدیل شده، پیش از آن نیروگاه‌های برق اتمی در مریلند و نیوجرسی تعطیل شدند و حمل‌و‌نقل زمینی و هوایی در منطقه گسترده سواحل شرقی به تعلیق درآمد. آخرین آمارها حاکی از آن است که 4میلیون نفر هنوز در خاموشی به سر می‌برند و بیش از 20 نفر طی روزهای گذشته جان خود را از دست داده‌اند، با این حال اگر پیش‌بینی‌ها درست از آب درمی‌آمد و ماه قدرت بیشتری به این توفان می‌داد، سواحل شرقی ایالات متحده می‌بایست تلفات و ویرانی‌هایی فاجعه‌آمیز را انتظار می‌کشید.

این پیش‌بینی‌ها که پنج‌شنبه گذشته توسط نشنال‌جئوگرافی و به نقل از مرکز توفان‌شناسی آمریکا منتشر شد، احتمال می‌داد روز جمعه گذشته آیرین به یک طوفان دریایی گروه 4 در مقیاس سفیر-سیمپسون یا توفانی با سرعت وزش باد 211 تا 249 کیلومتربرساعت تبدیل شود. این در حالی است که آیرین در این پنج‌شنبه، حداکثر به توفان گروه 3 تبدیل شده بود و می‌رفت تا با قدرت کمتری مطابق توفان‌های گروه 1 به شهرهای ساحلی برسد.

در مقیاس سفیر-سیمپسون، 5 گروه توفان بر اساس قدرت تخریب و سرعت باد تعریف شده‌اند:

توفان‌های گروه 1: وزش باد مداوم با سرعت 119 تا 153 کیلومتربرساعت که می‌توانند خرابی‌هایی را به دنبال داشته باشند.

توفان‌های گروه 2: وزش باد مداوم با سرعت 134 تا 177 کیلومتربرساعت که می‌توانند موجب خرابی‌های گسترده‌ای شوند

توفان‌های گروه 3: باد مداوم با سرعت 178 تا 209 کیلومتربرساعت که خسارت‌های گسترده‌ای به شهرها وارد خواهند کرد

توفان‌های گروه 4: وزش باد مداوم با سرعت 210 تا 249 کیلومتربرساعت که می‌تواند یک فاجعه را رقم بزند.

توفان‌های گروه 5: وزش باد مداوم با سرعتی بیش از 250 کیلومتربرساعت که باعث ویرانی شهرها شده و فاجعه‌آمیز خواهد بود

 

همان‌طور که می‌توانید روی نقشه فوق (از نیویورک‌تایمز) به وضوح ببینید، توفان آیرین که 17 آگوست/26 مردادماه گذشته در اقیانوس اطلس شکل گرفت، 29 مردادماه و با سرعت باد 64 کیلومتربرساعت به اولین مناطق ساحلی رسید. این توفان 2 روز بعد و با سرعت 120 کیلومتربرساعت به توفان گروه اول مقیاس سفیر-سیمپسون تبدیل شد و چهارشنبه گذشته در حالی به مناطق پرجمعیت ساحل شرقی نزدیک شد که با سرعتی نزدیک به 174 کیلومتربرساعت، به توفان گروه 2 این مقیاس تبدیل شده بود. (هر مایل‌برساعت 1.6 کیلومتربرساعت است) 

این توفان زمانی که پنج‌شنبه گذشته به باهاما رسید و مناطق ساحلی آن‌را با سرعت 184 کیلومتربرساعت در هم کوبید، به توفان گروه سوم تبدیل شده بود، اما قدرت آن رو به کاهش گذاشت و از میامی با سرعت کمتری عبور کرد. این توفان تنها یک‌بار دیگر شتاب گرفت و با آغاز روز جمعه به توفان گروه دوم تبدیل شد.

در حالی که پیش‌بینی می‌شد این توفان با کاهش قدرت اما با سرعتی بیش از 200 کیلومتربرساعت به کارولینای شمالی و جنوبی برسد و تحت اثر ماه نو به یک توفان ویرانگر تبدیل شود، آیرین به توفان گروه یکی تبدیل شده بود که مرتب از سرعت و قدرت ویرانگر آن کاسته می‌شد. این توفان ویرجینیا را با سرعتی زیر 120 کیلومتربرساعت ترک کرد و در حالی که دیگر توفان دریایی محسوب نمی‌شد، به مریلند و نیوجرسی رسید.

پیش‌بینی‌ها احتمال می‌دادند زمانی که توفان به سواحل مریلند و نیوجرسی برسد، به دلیل قرار گرفتن ماه، خورشید و زمین در یک خط مستقیم و تشدید تاثیر جزرومد روی امواج دریا باید انتظار برخورد امواج بلند 4 متری را با ساحل داشته باشیم که حاصل بادهایی با قدرت توفانی گروه سوم سفیر- سیمپسون هستند. به گفته کارشناسان، اگر این امواج به سواحل نیوجرسی می‌رسیدند، شهر تجربه و آمادگی مقابله با آنها را نداشت.

در حال‌حاضر این توفان مناطق ساحلی آمریکا را ترک کرده و دارد با سرعتی حدود 83 کیلومتربرساعت به استان‌های نوواسکاتیا و نیوبرونزویک در کانادا می‌رسد. این توفان که تا 2 سپتامبر/ 11ام شهریورماه در اقیانوس اطلس به حرکت خود ادامه خواهد داد، مانند توفان گلوریا یکی از معدود توفان‌هایی است که شهرهای ساحل شرقی آمریکا را تهدید می‌کنند.