دومین حضور احمدینژاد در نیویورک؛ سخنانی جنجال برانگیز - انتقادات صریح به مجامع بین المللی
مینا علی اسلام: رئیس جمهور برای سال دوم از اصلاح ساختار سازمان ملل البته این بار شورای امنیت این سازمان گفت. سئوالات جدی درباره هولوکاست مطرح کرد و با این بخش از سخنانش جنجال آفرید. یکی از مهمترین نکات پر بازتاب سفر دوم رئیس جمهور به نیویورک اظهارات او درباره هولوکاست بود.
احمدی نژاد در این خصوص گفت که «ریشه مسائل فلسطین به جنگ جهانی دوم بر میگردد. به بهانه حمایت از بخشی از بازماندگان جنگ، سرزمین فلسطین را با جنگ و تجاوز و آواره کردن میلیونها نفر از ساکنان بومی اشغال کردند.»
او در ادامه پرسید که آیا «هیچ منطق و قانون و استدلال حقوقی وجود دارد که چنین رویدادی را تایید کند؟ آیا هیچیک از اعضای سازمان ملل متحد میپذیرند چنین فاجعهای در کشور آنان اتفاق بیفتد؟ آن قدر بهانه تاسیس رژیم اشغالگر قدس سست است که مدعیان اجازه نمیدهند کسی درباره آن سخن بگوید، چون با آشکارشدن حقیقت موضوع فلسفه وجودی این رژیم از بین میرود، چنانکه از بین رفته است.»
وی مروری کوتاه بر اهم مسائل جهان آن روز کرد و گسترش بی وقفه سلاحهای اتمی، میکروبی و شیمیایی، اشغال کشورها و توسعه درگیریها و رعایتنکردن حقوق اعضای سازمانهای بینالمللی را به سران کشورها یادآور شد.
به بخشی از مظلومیتهای ملت ایران و بیعدالتی که در حق آنان روا داشته میشود اشاره کرد و مخالفت کردن با حقوق ایران بر اساس ان پی تی را زیر سوال برد و استفاده ابزاری از شورای امنیت را نگران کننده دانست. احمدی نژاد در ادامه اصلاحات جدی در ساختار و آیین کار شورای امنیت بیش از هر زمان دیگری ضروری اعلام کرد.
اینها رئوس سخنان احمدی نژاد در سال دوم سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود اما در آن زمان آیا این رئوس در اولویت تحولات آن روز ایران و جهان قرار داشت؟
در ایران روزهای پر التهاب هسته ای یکی پس از دیگری می گذشت و تاریخ بخش مهمی از روزهای هسته ای شدن ایران ورق می خورد. در جهان نیز حمله اسرائیل به لبنان و پیروزی حزب الله، اوج گیری خشونت ها در عراق و درگیری غربی ها با مساله هسته ای ایران اصلی ترین تحولات روز بود.
تحولات داخلی ایران در شهریور ماه سال 85 |
تحولات بین المللی در شهریور ماه سال 85 |
محورهای سخنان محمود احمدی نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل |
پاسخ تهران به مشوق های 1 ایران توپ را در زمین غرب می داند. وزیر دفاع افغانستان به ایران آمد. راه اندازی سیستم تصفیه شیمیایی آب در نیروگاه بوشهر. افتتاح مجتمع تولید آب سنگین اراک. ورود ایران به جمع 9 کشور دارای فن آوری تولید آب سنگین. دیدار یک هیات ایرانی با بشار اسد. تاکید احمدی نژاد بر نبود جایی در دکترین دفاعی کشور برای سلاح هسته ای. فراهم سازی زمینه دیدار سفرای خارجی از آب سنگین اراک. سفر هیات ایرانی به مصر برای تشریح مواضع هسته ای ایران. تبادل نظر تهران و دمشق در مورد برنامه هسته ای ایران. اعلام آمادگی لاریجانی برای انجام مذاکره با وزرای خارجه 1+5. زمینه سازی ایران برای غنی سازی بیست درصدی. سفر کوفی عنان، دبیر کل سازمان ملل به تهران؛مساله هسته ای ایران و لبنان موضوع این سفر بود. اعلام آمادگی ایران برای بازسازی لبنان. رد ارتباط پروژه آب سنگین اراک با پرونده هسته ای ایران. نامه احمدی نژاد به صدراعظم آلمان. تاکید وزرای خارجه ایران و افغانستان بر ایجاد کمیسیون مشترک برای همکاری دوجانبه. سفر معاون رئیس جمهور به بیروت. تاکید ایران بر ساخت نیروگاه تولید برق هسته ای توسط ایرانی ها در صورت عدم مشارکت دیگر کشورها. سفر سید محمد خاتمی به امریکا. احمدی نژاد اروپا را به موضع مستقل و منطقی در برابر ایران فراخواند. آقازاده از تعلیق حین مذاکره خبر داد. دعوت احمدی نژاد از بوش برای مناظره. تاکید تهران بر اعلام نظر سریع 1+5 و ورود به مذاکره بدون تعلیق. اعلام وصول طرح تعلیق ورود بازرسان آژانس به ایران. اعلام آمادگی ایران برای همکاری کامل با سازمان ملل درباره لبنان و گفت و گوی تلفنی روسای مجلس ایران و لبنان. دیدار معاون نخست وزیر عراق با مقامات ایرانی. احمدی نژاد آینده را از آن آفریقا دانست. سفر متکی به بلاروس. سفر مالکی به ایران برای تقویت همکاری دوجانبه ایران و عراق و دیدار با مقامات ایرانی تعیین زمان برای سفر احمدی نژاد به سنگال، کوبا، ونزوئلا و نیویورک پاسخ ایران به بسته پیشنهادی 1 + 5 تاکید احمدی نژاد بر حمایت از عراق امضای دو یادداشت تفاهم و یک تفاهمنامه همکاری میان ایران و عراق دیدار خاتمی با رییس جمهور سوییس سفر احمدی نژاد به ونزوئلا برای تقویت روابط دوجانبه تاکید احمدی نژاد بر اجرای سریع خط لوله صلح در دیدار با نخست وزیر هند امضای 5 سند همکاری میان ایران و کوبا دیدار احمدی نژاد و فیدل کاسترو
|
پیروزی حزب الله لبنان بر اسرائیل در جنگ سی و سه روزه. واکنش چین و روسیه و فرانسه به پاسخ ایران؛ چین: بررسی می کنیم. فرانسه: پیشنهاد طولانی ایران را بررسی می کنیم.روسیه :همچنان در پی راه حل سیاسی هستیم. طرح پیش شرط تعلیق برای مذاکره از سوی غرب. اعلام آمادگی روسیه برای هدایت مذاکرات هسته ای. سولانا خواستار مذاکرات بیشتر با ایران است. فرانسه از احتمال تماس فنی با ایران خبر داد. آغاز جبهه بندی میان گروه 1+5. فرانسه پاسخ ایران را رضایت بخش ندانست. رامسفلد وزیر دفاع وقت آمریکا ایران را به دخالت داشتن در ناآرامی های عراق متهم کرد. اعلام آمادگی برای ارائه پاسخ 1+5 به ایران. گفت و گوی پاپ و صدراعظم آلمان در مورد ایران. اسرائیل ایران را تهدیدی برای صلح جهانی خواند. اعلام آمادگی ایتالیا برای پیوستن به جمع 1+5. تلاش سولانا برای دیدار با لاریجانی. تاکید دبیر کل اتحادیه عرب بر حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای. اعلام آمادگی فرانسه و آلمان برای از سر گیری مذاکرات با ایران. تاکید نماینده امریکا در آژانس بر همکاری با مصر بر سر پرونده هسته ای ایران. تهدید جان بولتون به تحریم های یک جانبه علیه ایران در صورت شکست شورای امنیت. تاکید بر ادامه غنی سازی در گزارش البرادعی به شورای حکام. زمینه سازی برای برگزاری نشست شورای امنیت در مورد ایران. ادعای روزنامه واشنگتن پست در مورد غنی سازی مقادیر جدیدی از اورانیوم با درصد پایین. علاقمندی آلمان برای مذاکره با ایران. ابراز تاسف روسیه از ادامه غنی سازی و عدم تعلیق در ایران. تاکید عنان بر ادامه مذاکرات به عنوان راهکاری اصلی مساله هسته ای ایران. گفت و گوی وزرای خارجه اتحادیه اروپا در مورد ایران. تعمیق شکاف میان 1+5. اروپا و روسیه مانع تحریم ایران. برگزاری نشست 1+5 در برلین. تعیین زمان برای دیدار لاریجانی و سولانا در وین. تعویق دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و نماینده سیاست خارجی اروپا. دیدار برنز با دیپلمات های روسی، چینی و اروپایی در مورد ایران. تکرار ادعای وزیر خارجه امارات در مورد جزایر سه گانه ایرانی. دیدار لاریجانی و نخست وزیر اسپانیا در مادرید. مذاکرات لاریجانی و سولانا در وین. متهم کردن ایران از سوی کشورهای عمده اروپایی به تلاش برای ایجاد شکاف در جامعه بین المللی. کرینکور از آغاز به کار نیروگاه بوشهر در سپتامبر 2007 خبر داد. دور دوم مذاکرات سولانا و لاریجانی در وین. مخالفت روسیه با تحریم ایران. نشست فوق العاده شورای حکام آژانس در مورد ایران طرح ادعای غنی سازی مشترک بین ایران و ونزوئلا حمایت جنبش عدم تعهد از برنامه هسته ای ایران خبرگزاری فرانسه از شرایط ایران برای پذیرش تعلیق دو ماهه خبر داد بیانیه اروپا برای تعلیق غنی سازی در ایران صادر شد رایس از تعلیق غنی سازی و فایده آن برای ایران گفت و تحریم را در شرایط عدم تعلیق امکان پذیر دانست تعویق دوباره مذاکرات لاریجانی و سولانا مخالف چین با تحریم و اعمال زور علیه برنامه هسته ای ایران اعتراض آژانس به دروغ پردازی آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران واگذاری ریاست گروه 15 از الجزایر به ایران اتهام آمریکا به چین برای انتقال تکنولوژی موشکی به ایران و رد آن از سوی چین مذاکرات لاریجانی و سولانا در نیویورک انتشار خبر رد دیدار احمدی نژاد و بوش در حاشیه مجمع عمومی توسط سی ان ان |
انتقاد از حقوق ویژه و خود ساخته برخی کشورها در سازمان ملل به ویژه در شورای امنیت تاکید بر اصلاح ساختار و آیین کار سازمان ملل سخن گفتن از حق طلبی، خداجویی و حمایت از کرامت انسانی انتقاد از شرایط ناشایست برای کرامت انسانی بشر امروز انتقاد از گسترش بی وقفه سلاحهای اتمی ، میکروبی و شیمیایی انتقاد از اشغال کشورها و توسعه درگیری ها اشاره به اشغال عراق و طولانی شدن این جنگ اشاره به مشکلات فلسطین و یادآوری میراث جنگ جهانی دوم اشاره به موضوع هولوکاست و زیر سوال بردن آن تشریح ارتباط آغاز بحرانهای خاورمیانه با تاسیس رژیم صهیونیستی انتقاد از حمایت های غیر قانونی از رژیم صهیونیستی انتقاد از گامهای سست شورای امنیت در حمایت از مردم مظلوم جهان انتقاد از رعایت نشدن حقوق اعضای سازمانهای بین المللی اشاره به مظلومیتهای ملت ایران و نمونه هایی از اعمال بی عدالتی در حق آنان اشاره به عضویت ایران در آژانس و معاهده ان پی تی و انتقاد از نادیده گرفتن حقوق مصرح ایران در بهره مندی از فناوری صلح آمیز هسته ای انتقاد از قربانی شدن عدالت توسط زور و تجاوز انتقاد از تاثیر قدرتمندان بر مناسبات جهانی ادعا خواندن حمایت از حقوق بشر و دموکراسی توسط قدرتمندان تاکید بر وجود شورای امنیت برای تامین حقوق برخی قدرتهای بزرگ انتقاد از برتری نظر برخی قدرتها بر تصمیم بیش از 180 کشور جهان طرح سوال در مورد چگونگی رسیدگی به اقدامات قدرتهای بزرگ بر اساس قوانین بین المللی زیر سوال بردن عدالت نظام حاکم بر جهان تاکید بر نیاز فوری شورای امنیت به مشروعیت و کارآمدی تاکید بر برابری انسانها و کشورها و عضویت همه در جامعه جهانی
|
با نگاهی به اظهارات احمدی نژاد در دومین سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل قابل درک است که علی رغم اولویت مسائل هسته ای ایران در داخل و خارج از کشور، بخش کوچکی از سخنان او به تشریح ابعاد و زوایای این برنامه در جمع بزرگی از کشورهای جهان اختصاص یافت و تنها از بی عدالتی روا داشته شده بر حقوق ملت ایران در بهره مندی از فن اوری صلح آمیز هسته ای گفت؛ گرچه ماهیت این بی عدالتی را در متن سخنرانی خود با شرح فراوان توصیف کرد.
بی عدالتی در بهره گیری از کارکردهای سازمان های بین المللی در اشکال مختلف علیه ملت های مظلوم از سوی قدرت های بزرگ، اصل و متن سخنرانی رئیس جمهور را همانند سال اول سخنرانی اش در مجمع عمومی تشکیل می داد و این روند در سال های بعد نیز ادامه یافت.