سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شاعرانه

مشایی خبر داد: اظهارات اخیر علی مطهری علیه احمدی‌نژاد پیگیری حقوقی می‌شودسیاست  - رییس دفتر رییس جمهور از پیگیری حقوقی اظهارت اخیر یک نماینده مجلس علیه رییس جمهور خبر داد.

به گزارش ایرنا اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر رییس جمهور در خصوص اظهارات اخیر علی مطهری علیه رییس جمهوری و معرفی کردن ایشان به عنوان یکی از عوامل فتنه، از پیگیری حقوقی درباره اظهارات این نماینده مجلس خبر داد و گفت: معاونت حقوقی پیگیر این گونه مسائل است و در این گونه زمینه‌ها شکایات زیادی شده است اما ما جوابی از طرح این شکایات نگرفته‌ایم.

وی در عین حال تاکید کرد که معاونت حقوقی رئیس جمهور حتما پیگیر این گونه اظهارات است اما واقعا جای تاسف دارد که چنین حرف‌های سخیف و دور از انتظاری زده می‌شود.

مشایی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا این گونه ادعاها با هدف سرپوش گذاشتن در محاکمه سران فتنه نیست، گفت: شما خود بهتر این مسائل را می‌فهمید و سئوال شما جواب است.

وی افزود: مردم از همه بیشتر می‌فهمند و قضاوت را آنان تعیین می‌کنند و معتقدم هر کس هر حرفی می‌زند مسئول حرف‌های خود باید باشد و اگر امروز به همه حرف‌ها رسیدگی نشود زمان رسیدگی به آنان فراخواهد رسید.


یاوری: دایی نمی‌توانست معجزه کند!

یاوری: دایی نمی‌توانست معجزه کند!  - ادعا می کند که تماشاگران بوشهری بیشتر از تماشاگران تراکتور سازی هستند.یاوری آنها را پشتوانه اصلی تیم شاهین قلمداد می کند.


حرف هایش را با این جمله شروع می کند که نباید باخت را به گردن دایی انداخت!خوشحالی در چهره اش موج می زد و از اینکه تیمش  توانسته 4 گل به پرسپولیس بزند مسرور.«نباید بگوییم دایی در این  باخت مقصر است.اصلا نمی توان این باخت را بر گردن او انداخت.دایی فقط 9 جلسه تمرینی با پرسپولیسی ها انجام داده و باید قبول کرد که کار کردن با این شرایط سخت است.می خواهم بگویم که دایی نمی تواست معجزه کند.»او  در روزی که پرسپولیسی ها  هیچ حرفی برای گفتن نداشتند کاری کرد تا غرور دایی بشکند و برای اولین بار اعتراف کند که بدترین باخت عمرش را تجربه کرده است.

یاوری اشاره به شرایط قبل و بعد از بازی می کند وحرف هایش را این طور ادامه می دهد« خودم هم باورم نمی شد که بازیکنانم این طور بازی کنند.البته تیم ما بی حاشیه است.بازیکنان ما زیاد مصاحبه نمی کردند و جو آرامی بر تیم حکم فرما بود. هیچ وقت فکر نمی کردم بازیکنان شاهین بتوانند مقابل این تعداد از تماشاگران بازی خوبی را به نمایش بگذارند.»

ادامه حرف های سرمربی شاهین مربوط به تماشاگران این تیم است.آنجا که به نظر یاوری تماشاگران بوشهری یک سرو گردن بالاتر از تماشاگران تبریزی قرار دارند.او می گوید«حضور بیش از ده هزار تماشاگر در ورزشگاهی که 10 هزار نفر گنجایش دارد واقعا بی نظیر است.اینجا 20 هزار نفر به ورزشگاه می آیند و پشت درهای بسته گیر می کنند.تماشاگران ما واقعا کار بزرگی انجام می دهند.ورزشگاه یادگار امام (ره)70 هزار نفر گنجایش دارد،اما فقط 50 هزار تبریزی به ورزشگاه می روند.من فکر می کنم تماشاگران ما متناسب با جایگاهی که در ورزشگاه دارند بیشتر از طرفداران تراکتور هستند.»

 ادعای محمود یاوری در مورد اینکه آمده تا شاهین را در لیگ برتر نگه دارد پایان صحبت های او است.«ما هنوز 29 امتیازی هستیم و چیزی مشخص نیست.اما باید بگویم از زمانی که به شاهین آمدم هدفم این بود که این تیم را در لیگ برتر نگه دارم.خوشبختانه شاهین هواداران خوبی دارد که پشتوانه این تیم هستند.بازهم می گویم یاوری به بوشهر آمده تا این تیم را در لیگ برتر نگه دارد»


حبیب کاشانی پس از باخت تیمش در بوشهر ، این شکست را یک حادثه تلخ لقب داد.کاشانی: نمی‌توانم بهانه بیاورم/ این بدترین باخت تاریخ دایی بود

مدیرعامل پرسپولیس که تیمش در بوشهر با چهار گل از رقیب انتهای جدولی شکست خورده بود گفت:« این باخت به دلیل اشتباهات فاحش فردی  و عدم انسجام تیم ما در خط دفاعی بود. » او ادامه داد:« امیدوارم که این باخت را آسیب شناسی کنیم که دیگر چنین اتفاقی تکرار نشود و ما به باخت های بد عادت نکنیم. »

کاشانی در پاسخ به سوالی که آیا مشکل تیم ، کرانچار بوده است گفت:« من این حرف را قبول ندارم. کارنچار بد کار نکرد اما باید به دایی هم زمان بدهیم تا بتواند تیمش را جمع و جور کند. او تا به حال ، هیچ وقت چنین باختی را تجربه نکرده بود.این یک حادثه تلخ بود که امیدواریم دیگر تکرار نشود و تماشاگران هم باید به او فرصت دهند.»

کاشانی در پاسخ به این سوال خبرآنلاین که چرا پرسپولیس امسال با چنین وضعیتی دست و پنجه نرم می کند گفت:« من از ابتدا می دانستم که چه تیمی را تحویل می گیرم و با شناخت از تیم و بازیکنان وارد عرصه شدم. ما همان کادری هستیم که پس از شکست 4 بر یک برابر استقلال اهواز توانستیم تیم را قهرمان کنیم. امیدوارم که طرفداران تیم این فرصت را به ماغ بدهند چون هدف گذاری امسال ما کسب سهمیه آسیا و قهرمانی در جام حذفی است.»


همه چیز درباره مدیر عامل شرکت مایکروسافت
زندگینامه خواندنی "بیل گیتس"
ویلیام هنری گیتس سوم مشهور به بیل گیتس (Bill Gates) رئیس و موسس شرکت مایکروسافت.در حال حاضر مایکروسافت با بیش از چهل هزار کارمند در شصت کشور جهان و با درآمد خالص ??.? میلیارد دلار در پایان سال مالی ???? یکی از موفقترین شرکتهای ایالات متحده امریکا و یکی از راهبران صنعت کامپیوتر بوده است.

بیل گیتس در ?? اکتبر سال ???? در یک خانواده متوسط در شهر سیاتل امریکا متولد شد.پدر بیل , ویلیام هنری گیتس دوم وکیل دادگستری و یکی از سرشنایان شهر سیاتل است و مادر او آموزگار مدرسه و یکی از اعضا هیئت مدیره United Way International بود که در امور خیره نیز فعالیت داشت. بیل گیتس در این خانواده و در کنار دو خواهر خود رشد کرد.

گیتس در کودکی بیشتر وقت خود را در کنار مادربزرگ خود گذراند و از او تاثیر بسیار گرفت. او از همان دوران کودکی خود روحیه رقابت طلبی خود را نشان داد و سعی می کرد تا در هر زمینه ای از دوستان خود پیش باشد.گیتس تحصیلات ابتدای خود را در مدرسه عمومی Lakeside پشت سر گذاشت و در آنجا بود که با کامپیوتر آشنا شد.در آغاز یکی سالهای تحصیلی مسئولان مدرسه Lakeside تصمیم گرفتند با کمک خانواده دانش آموزان, یک ترمینال کامپیوتر اجاره کنند و در اختیار دانش آموزان قرار بدهند.

در این هنگام بیل گیتس با کامپیوتر آشنا شد و به سرعت در استفاده از آن مهارت کسب کرد و در سیزده سالگی اولین نرم فزار خود را که یک بازی ساده بود نوشت. گیتس به همراه دوست خود پل آلن (Paul Allen ) که دو سال از گیتس بزرگتر بود و در زمینه سخت افزار کامپیوتر هم مهارت داشت , بیشتر وقت خود را به برنامه نویسی در اطاق کامپیوتر Lakeside میگذراند.گیتس در سال ???? وارد دانشگاه هاروارد شد و در آنجا با استیو بالمر (Steve Ballmer) که در حال حاضر رئیس قسمت اداری مایکروسافت است آشنا شد.

گیتس زمانی که در هاروارد بود یک نسخه از زبان BASIC را برای کامپیوتر MITS Altair طراحی کرد.بیل گیتس در سال ???? به همراه دوست دوران کودکی خود پل آلن شرکت کوچکی بنام Microsoft با شعار "در هر خانه یک کامپیوتر" ایجاد کرد.مایکروسافت انواع زبانهای برنامه سازی را برای کامپیوترهای مختلف تولید میکرد. در آن زمان مایکروسافت فقط ?? کارمند داشت که شبانه روز بشدت کار میکردند و کل فروش آن فقط ?.? میلیون دلار در سال بود.

در سال ???? شرکت IBM برای اینکه از بازار کامپیوترهای شخصی عقب نماند تصمیم گرفت تا کامپیوتر خود را که PC نام گرفت و کامپیوترهای امروزی نیز مبتنی بر آن هستند , بسازد و وارد بازار کند. IBM تصمیم گرفت تا کار نرم افزار آن را به عهده شرکت دیگری بگذارد.

این بود که شاهین خوشبختی بر دوش مایکروسافت نشست و IBM قراردی با شرکت کوچک مایکروسافت بست تا نرم افزارهای سازگار با کامپیوترهای شخصی IBM تولید کند.کامپیوتر های جدید IBM از پردازنده های ?? بیتی ???? شرکت اینتل استفاده میکرد. بنابراین مایکروسافت برای فروش زبانهای برنامه سازی خود به یک سیستم عامل ?? بیتی نیاز داشت.در آن زمان شخصی بنام تیم پاترسون در کارگاه خانه خود یک کامپیوتر ?? بیتی کوچک ساخته بود و برای آن یک سیستم عامل ساده ?? بیتی نوشت که نام DOS ?? را برای آن انتخاب کرده بود.

بیل گیتس کلیه حقوق سیستم عامل DOS ?? را با قیمت ?? هزار دلار بدست آورد. بیل گیتس و پل آلن سیستم DOS ?? را متناسب با کامپیوتر های شخصی IBM تغییر دادند و امکانات بیشتری را به آن افزودن و از آن یک سیستم عامل قوی ?? بیتی ساختند. مایکروسافت این سیستم عامل را MS-DOS نامید.

MS-DOS برروی کامپیوترهای شخصی IBM جای گرفتند و IBM درصدی از فروش کامپیوترهای PC خود را برای استفاده از MS-DOS به مایکروسافت می پرداخت. و رفته رفته امپراتوری آقای بیل گیتس بر روی MS-DOS بنیان نهاده شد. بعدها مایکروسافت با تولید سیستم عامل گرافیکی Windows و محصولات موفق دیگر گامهای بزرگتری بسوی موفقیت برداشت.طبق آخرین آمار بیش از ?? درصد از دارندگان کامپیوترهای شخصی در سراسر جهان از محصولات مختلف مایکروسافت استفاده میکنند.

درحال حاضر بیل گیتس با بیش از ?? میلیارد دلار, ثروتمندترین مرد دنیا شناخته شده است.او این مقام را چندین سال است که حفظ کرده. یکی از دلایل موفقیت مایکروسافت به گفته خود گیتس استخدام افراد با هوش در این شرکت است.گیتس زمانی که فقط ?? سال داشت مایکروسافت را مدیریت میکرد.او بقدری کار میکرد که حتی گاهی چند روز محل کار خود را ترک نمی کرد و به همراه کارمندان خود بسختی برروی پروژه های مختلف و سفارش مشتریان کار میکرد.

گیتس در سال ???? با ملیندا فرنج گیتس ازدواج کرد که حاصل آن یک دختر (متولد سال ????) و یک پسر (متولد سال ????) بوده است.بیل گیتس راه مادر خود را ادامه داد و بهمراه همسر خود چندین موسسه خیره در سراسر دنیا تاسیس کرد.هم اکنون بیل گیتس همراه همسر و فرزندان خود در شهر سیاتل ساکن است.

حدود دو ساعت از پایان بازی پرسپولیس و شاهین ، جشن پیروزی در این شهر بندری ادامه دارد.

مردم بوشهر در پی پیروزی دور از باور تیم شان برابر پرسپولیس به خیابان های شهر ریختند و کارنوال شادی به راه انداختند. صف عظیمی از موتورها و ماشین ها بوق زنان ، خیابان های شهر را طی می کنند و جمعیت زیادی هم در باشگاه شاهین جمع شدند و مشغول پایکوبی هستند. این اولین پیروزی شاهین برابر پرسپولیس بود. مردم بوشهر از ساعات اولیه امروز ، در ورزشگاه حاضر بودند.پایکوبی در بوشهر


اجاره سالن در چند دانشگاه به شیطان پرستها!
به گفته رنجبران، حضور شیطان پرستی در کشور در قالب حضور نمادهای شیطان پرستی است که این نمادها در حوزه لباس، موسیقی، رفتارهای اجتماعی، فیلم، آلات تزئینی مانند انگشتر و حلقه های گوشواره ای، خوراکی های غیر مجاز و ... قابل یافت است.
مهر: معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گزارشاتی هر چند خرد و پراکنده درباره ظهور شیطان پرستی در برخی فضاهای دانشگاهی را تایید کرد و با طرح انتقاد نسبت به مدیران برخی دانشگاهها خواستار رصد پدیده هایی از جنس شیطان پرستی شد.

حجت الاسلام داوود رنجبران درباره کم و کیف "پدیده شیطان پرستی در دانشگاهها" گفت: درباره مبحث شیطان پرستی در خوابگاههای دانشجویی به صورت بسیار خرد گزارشات بسیار پراکنده ای داشته ایم که این گزارشات آن قدر جدی نیستند که بگوییم جریانی در این حوزه در دانشگاهها شکل گرفته است.

وی افزود: خوشبختانه جریان غالب در دانشگاهها همان فضای خوبی است که دانشجویان ارزشی آن را شکل می دهند. افرادی نیز که به دنبال پدیده هایی مانند شیطان پرستی می روند مانند میکروب و ویروس هایی هستند که در سطح جامعه پراکنده شده اند و ممکن است در هر جایی حضور داشته باشند.

معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: برخی گزارشات خرد و پراکنده درباره ظهور شیطان پرستی در برخی فضاهای دانشگاهی دلیل بر این نمی شود که بگوییم دانشگاهها به این سمت و سو تمایل پیدا کرده اند اما جای نگرانی نیز وجود دارد و باید با برنامه ریزی نسبت به این مسئله برخورد صورت گیرد.

نوع شیطان پرستی در برخی دانشگاهها

رنجبران با بیان اینکه در سطح دانشگاهها در مقیاسی کوچکتر نسبت به جامعه با پدیده شیطان پرستی روبرو هستیم به مهر گفت: چیزی که در سطح دانشگاهها به صورت بسیار محدود اتفاق افتاده حضور بخشی از این افراد با نمادهایشان در سطح برخی دانشگاههای خاص است.

به گفته رنجبران، حضور شیطان پرستی در کشور در قالب حضور نمادهای شیطان پرستی است که این نمادها در حوزه لباس، موسیقی، رفتارهای اجتماعی، فیلم، آلات تزئینی مانند انگشتر و حلقه های گوشواره ای، خوراکی های غیر مجاز و ... قابل یافت است.

معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به مهر گفت: اگر از افراد استفاده کننده از نمادهای شیطان پرستی سئوال شود که آیا مبانی اعتقادی شیطان پرستی را با فکر، تامل و تعقل بررسی و انتخاب کرده اند بسیاری از آنها پاسخ منفی می دهند. لباس هایی که دنباله روهای شیطان پرستی می پوشند حکایت از یک نوع جهان بینی می کند اما کسی که آنها را می پوشد آیا آن جهان بینی را قبول دارد یا خیر. برای پاسخ به این سئوال هنوز جای تامل است و نمی توان قاطعانه گفت در کشور ما برخی آگاهانه به دنبال نمادهای شیطان پرستی رفته اند.

افرادی که در کشور از نمادهای شیطان پرستی استفاده می کنند به مبانی آن توجه ندارند

وی افزود: افرادی که در کشور ما از نمادهای شیطان پرستی استفاده می کنند خیلی به مبانی آن توجه ندارند و صرفا بخاطر اینکه امر جدیدی است به سوی این نمادها تمایل پیدا کرده و حتی به عنوان پدیده جدیدی که تحت عنوان یک "مد" وارد کشور شده است تبلیغ و توصیه نیز می کنند. از طرفی آن قدر این نمادها در برخی حوزه ها به طور مخفیانه و در عین حال گسترده وارد کشور می شود که بسیاری افراد متوجه نیستند که نمادهای شیطان پرستی را با خود حمل می کنند و متوجه نیستند که دارند مشوق بسیاری از افرادی می شوند که با سوداگری این وسایل را وارد کشور می کنند.

اجاره سالن در چند دانشگاه به شیطان پرستها

معاون فرهنگی نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاهها درباره نتایج برخی بررسیها درباره نحوه حضور عوامل شیطان پرستی در دانشگاهها به مهر گفت: بررسیها نشان می دهند که بخشی از افرادی که خود را دنباله روی شیطان پرستی می دانند در قالب گروههای موسیقی برای اجاره کردن تالارها و فضاهای داخل دانشگاه با برخی مدیران دانشگاه هماهنگی کرده و از این محیط ها استفاده کرده و برنامه موسیقی ترتیب داده و هوادارانشان نیز در این برنامه ها حضور پیدا کرده اند.

وی افزود: مدیری که چنین سالنی را در اختیار یک گروه موسیقی خارج دانشگاه قرار داده است قطعا آگاه نبوده که سالن را به یک گروه شیطان پرست اجاره می دهد. اگر می دانست هرگز چنین کاری نمی کرد. لذا مدیران دانشگاهها باید نسبت به این موارد آگاه باشند اما متاسفانه این اتفاق در چند دانشگاه کشور رخ داده است. البته سعی شد اطلاع رسانی لازم در این زمینه صورت گیرد و حساسیت لازم نسبت به پدیده شیطان پرستی برای مدیران دانشگاهها بوجود آید.

حجت الاسلام رنجبران تاکید کرد: وقتی به مسئله شیطان پرستی توجه نکنیم شاهد خواهیم بود که این گروهها می آیند و در دانشگاههای معتبر کشور با اجاره کردن سالن های آمفی تئاتر اقدام به جمع آوری افراد و گروهها و هوادارانشان می کنند. این جای نگرانی دارد. البته با رویکرد خوبی که وزارت علوم و دستگاههای آموزش عالی کشور و به واسطه هماهنگی خوبی که بین این مجموعه ها وجود دارد می توان با این بحث ها مقابله کرد و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز در این زمینه کمک می کند.

معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: تصور می کنیم اگر این مباحث به طور جدی روی میز قرار گیرد و وضعیت دانشگاهها را در این مباحث رصد کنیم می توانیم نتایج مناسبی را برای رفع این معضلات بگیریم.

متولیان فرهنگی کشور نباید از خرده فرهنگ های مطرح مانند شیطان پرستی غافل باشند

وی خطاب به متولیان فرهنگی کشور تاکید کرد: متولیان فرهنگی در کشور نباید از آسیبهای فرهنگی مطرح غافل باشند. شیطان پرستی در کشور ما یک آسیب فرهنگی است. حتی یک فرهنگ هم نیست که بخواهیم به طور جدی درباره اش صحبت کنیم چرا که یک فرهنگ عمومی در کشور نشده و در حد یک آسیب فرهنگ است بنابراین آنقدر مهم نیست که بر روی آن سرمایه گذاری جدی کنیم. اما این به معنای غفلت از آن نیز نیست چرا که این حوزه می تواند برای طیف خاصی در جامعه جوان کشورمان بسیار ضربه زننده باشد.

رنجبران افزود: پدیده هایی مانند شیطان پرستی پدیده هایی جدید هستند و به این سادگی نیز شناخته نمی شوند. خانواده ها و حتی متخصصان و اهل فن نیز اطلاع کافی از آن ندارند. بنابراین در وهله اول باید نخبگان جامعه نسبت به آن آگاهی پیدا کنند. در فضای عمومی، اساتید در حوزه ها و دانشگاهها، افراد موثر و خواص جامعه باید نسبت به این پدیده به اندازه خودش آشنایی و اطلاعات کافی داشته باشند. خانواده ها باید نسبت به این مسئله آگاهی پیدا کنند و فیلم، موسیقی یا یک بازی رایانه ای که استفاده می کنند را بررسی کنند و به فرزندان هشدارهای لازم را بدهند.

به اعتقاد معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در سطح آموزش و پرورش باید معلمان و مدیران مدارس نسبت به مسائلی از قبیل نمادهای شیطان پرستی آگاهی لازم را داشته باشند و سعی کنند جوانها به این سمت و سو کشیده نشوند.

آموزش شیطان پرستی در برخی فیلمهای صدا و سیما

رنجبران خواستار دقت بیشتر رسانه ملی و سایر رسانه های کشور در عرضه محصولات فرهنگی شد و به مهر گفت: در بسیاری موارد فیلم هایی که در صدا و سیما پخش می شود شیطان پرستی آموزش داده می شود و آن فردی که ناظر پخش این فیلم است متوجه نیست که یکی از مراسمات شیطان پرستی را به جامعه تحویل می دهد.

معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تاکید کرد: افرادی که به دنبال نمادهای شیطان پرستی رفته اند در یک مرحله سعی کرده اند به حالت تفننی وارد این فضا شوند اما این فضا به حالت تفننی خلاصه نمی شود چرا که اگر کنترل نشود به حوزه رفتارهای اجتماعی سرایت می کند و از حوزه رفتارهای اجتماعی به عرصه پذیرش جهان بینی می رسد.

یکی از اصلی ترین تابلوهایی که شیطان پرستان در کشور ما دارند موسیقی است که استفاده می کنند

رنجبران افزود: یکی از اصلی ترین تابلوهایی که شیطان پرستان در کشور ما دارند موسیقی هایی است که استفاده می کنند که یکی از اصلی ترین این موسیقی ها Black Metal است و نماد آنها است که یک جهان بینی در پشت سر آن وجود دارد و مفاهیمی را ترویج می کند. این موسیقی تنها ابزاری است که بسیاری از افراد در کشور ما به آن توجه دارند و دارند به سمت آن تمایل پیدا می کنند. این درحالی است که شاید این موسیقی را بسیاری از جوانان کشور نمی شناسند لذا باید به مبانی موسیقی از حیث جهان بینی نیز توجه شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: شیطان پرستی در کشورمان به نحوی که در غرب وجود دارد نیست هر چند که نماد و رفتارش را تا یک حدی داریم. باید نگران باشیم چرا که اگر این مباحث به طور جدی نقد و بررسی و ریشه یابی نشوند و به علل بوجود آمدن و گسترش آن در سطح جامعه توجه نشوند دچار مشکل می شویم.

«شاعر زباله‌ها» هم رفع توقیف شد
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: یک رفتگر از طریق جمع‌آوری زباله‌ها از در خانه‌ها، پی به اسرار درون منازل می‌برد و به این ترتیب درگیر ماجراهای عاطفی و اجتماعی می‌شود.
فارس: مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از رفع توقیف فیلم «شاعر زباله‌ها» و دریافت پروانه نمایش این فیلم خبر داد.

چهارشنبه گذشته فیلم سینمایی «شاعر زباله‌ها» به کارگردانی محمد احمدی پس از اصلاحات بسیار اندک رفع مشکل شد و بعد از حدود پنج سال توقیف، مجوز اکران دریافت کرد.

این مطلب را مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تازه‌ترین گفت‌وگوی خود با پایگاه اطلاع‌رسانی هیأت اسلامی هنرمندان اعلام کرده است.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: یک رفتگر از طریق جمع‌آوری زباله‌ها از در خانه‌ها، پی به اسرار درون منازل می‌برد و به این ترتیب درگیر ماجراهای عاطفی و اجتماعی می‌شود.

در این فیلم بازیگرانی چون لیلا حاتمی، محمد اسکندری، فرزین محدث، صابر ابر، هوشنگ قوانلو، فرامرز هاشم‌زاده، احمد مهران‌فر و اقبال فتحعلی‌زاده به ایفای نقش پرداخته‌اند.

در روزهای گذشته، در راستای سیاست «رفع توقیف» از فیلم‌های ایرانی، فیلم‌هایی نظیر صد سال به این سال‌ها، تسویه حساب، به رنگ ارغوان،‌ نامزد آمریکایی من،‌ محفل ایکس و شبانه‌روز رفع توقیف شده بودند

درخواست ضرغامی از مناظره کنندگان
رییس سازمان صدا و سیما با تشکر از اظهارنظرها و پیشنهادات صاحب‌نظران و دلسوزان آگاه درباره‌ی برنامه‌های مناظره در صداوسیما گفت: امیدوارم با همکاری و تعامل سازنده همه نخبگان و جریانات مختلف فکری بتوانیم آزاد‌اندیشی واقعی را در جامعه نهادینه کنیم.
ضرغامی با تأکید بر اهمیت جنبه منطقی و استدلالی مناظره‌ها، هر گونه رفتار احساسی ، عصبی ، تخریبی و سیاه‌نمایی را از آسیب‌های جدی این امر دانست و از شخصیت‌هایی که در این مناظره‌ها شرکت می‌کنند، درخواست کرد تا به هوراکشیدن‌های جناحی و قبیله‌یی بی‌اعتنا باشند و هدف اصلی آنان در این گفتگوها صرفاً رضای خدا و منافع مردم باشد.

به گزارش ایسنا،رییس سازمان صدا و سیما گفت افزود: این نظام متکی به آراء مردم است و بیش از هر نظام مدعی دیگر در جهان ، برای استمرار حاکمیت خود به آراء مردم مراجعه می‌کند. بنابراین آگاهی آحاد جامعه نسبت به آن چه که در پیرامون آنان می‌گذرد از لوازم لاینفک نظام است.

ضرغامی با اشاره به وجود بحث‌های سازنده و متقابل در بسیاری از شبکه‌های سیما و صدا گفت: برخی از این برنامه‌ها که به دلایل خاصی از مخاطب بالاتری برخوردار می‌شوند، باید با مشارکت ، پشتیبانی و مراقبت بیشتر نخبگان و خواص جامعه در مسیر اصلی خود حفظ و تقویت شود.

رییس صداوسیما با اشاره به این که رأی مردم هیچ گاه زینتی نبوده است افزود: افراد و مسؤولان باید همواره خود را در معرض نقد قرار داده و پاسخگوی مردم باشند و بدانند که نظام کشور اندرونی و بیرونی ندارد.

رییس سازمان صدا و سیما در پایان «موضوع محوری» و «نگاه به آینده» را از جمله سیاست‌های اصلی رسانه در این عرصه دانست و اظهار امیدواری کرد که با پیشرفت فرهنگ مناظره، دولت و مسؤولان و مدیران نظام در حل مشکلات جامعه و انتخاب مسیر مطلوب بیش از گذشته توفیق یابند.

بحران معوقه‌ها در کمین نظام بانکی
رسیدن معوقات بانکی به عدد نگران کننده 48 هزار میلیارد تومان باعث شد تا بحران معوقات بانکی امروز به‌عنوان یکی از معضلات مهم بانکداری ایران قلمداد شود. هنوز علاوه بر تأکیدات و اظهار نظرهایی هرچند تند از سوی مقامات ارشد کشور هیچ تصمیم خاصی را در این زمینه شاهد نیستیم.
در همین راستا روزنامه ایران در میزگردی با حضور آریان‌پور مدیرعامل شرکت ساماندهی مطالبات معوق، تجلی مدیر سازمان و برنامه‌ریزی بانک سپه و پورمتین مدیر سازمان برنامه‌ریزی بانک تجارت دلایل این بحران و افزایش ارقام معوقات بانکی در این چند سال را بررسی کرده است.

همان‌گونه که اطلاع دارید مطالبات معوقه بانکی در حال حاضر به تیم نگران‌کننده حدود 48 هزار میلیارد تومان رسیده است؛ شما به‌عنوان یک مدیر بانکی دلایل چند برابر شدن و این افزایش‌ها را در حوزه معوقات بانکی چگونه ارزیابی می‌کنید؟
پورمتین:
افزایش معوقات بانکی در دو، سه سال گذشته عوامل متعددی دارد که بنده به چند دلیل بارز و مشخص آن اشاره می‌کنم. عدم اعتبار سنجی مدون و کامل در سیستم بانکی یکی از دلایل اصلی ایجاد معوقات بانکی به حساب می‌آید به همین دلیل است که بسیاری از تسهیلات و اعتبارات پرداختی دیگر به بانک‌ها برگشت داده نمی‌شود، مطمئناً عدم نظارت صحیح بانک‌ها یکی از دلایل عدم برگشت سرمایه است.

مطلب بعد عدم اطمینان مشتری از تسهیلات جدید بانکی است به دلیل این‌که در حال حاضر اغلب افراد و فعالان اقتصادی خیلی مطمئن نیستند که در مراجعه بعدی آیا بانک تسهیلات جدیدی به آنها پرداخت می‌کند یا خیر؟! به همین دلیل خیلی به بازپرداخت تسهیلات اخذ شده رغبتی نشان نمی‌دهند.
از دیگر نکاتی که باعث افزایش روند معوقات شده است طولانی بودن پروسه اقدام قانونی بانک‌ها در این زمینه است به گونه‌ای که اگر بانکی بخواهد برای وصول معوقات خود اقدام قانونی انجام دهد با مشکلات عدیده‌ای برخورد می‌کند. نبود دادگاه‌های تخصصی در زمینه معوقات بانکی نیز یکی از معظلات این حوزه به حساب می‌آید.

مطلب بعد در این زمینه انتظار بخشش جریمه تأخیر مشتریان نظام بانکی در ایران است شما می‌دانید این اتفاق همچون برای اغلب مشتریان و متأخرین نظام بانکی و بدهکاران بانکی اغلب مشمول اصل 138 قانون اساسی می‌شوند به گونه‌ای که در دنیا ما با چنین مواردی مواجه نیستیم. متأسفانه بخشش جریمه تأخیر در حالا حاضر به یک عادت برای فعالان اقتصادی تبدیل شده است و بسیاری از بدهکاران از این اصل بیشترین موارد نفع و بهره را می‌برند.

مطلب بعدی که می‌تواند یکی از مواردی باشد که معوقات بانکی در این چند سال را با افزایش بسیار زیادی مواجه کرده تسهیلات تکلیفی و سوء استفاده مشتریان از وضعیت موجود نظام بانکی است.
اغلب مشتریان می‌دانند که نظام بانکی خیلی نمی‌تواند در مقابله با متخلفان اقدام خاصی انجام دهد، لذا آنها نیز طبق روال به سوء استفاده خود ادامه می‌دهند.

مطمئن باشید هر جا اتفاق خاصی می‌افتد، در یک جایی ریشه دارد. به‌عنوان مثال هنگامی که ما می‌خواهیم برویم در جایی اقدام قانونی انجام دهیم و پول و سرمایه بانک را وصول کنیم با 30 سفارش برخورد می‌کنیم که به ما می‌گویند اقدام قانونی در این زمینه انجام نده!
حتی علاوه بر این بسیاری از طرح‌های دولتی اقساط تسهیلات ما را پرداخت نمی‌کنند و می‌گویند به ما ارتباطی پیدا نمی‌کند. طبیعی است مواردی که عرض کردم همگی بر افزایش معوقات تأثیر بسیار زیادی دارد.
از دیگر موارد افزایش معوقات در این حوزه فقدان یک سیستم آن لاین در بانک‌هاست.

متأسفانه باید اذعان کرد بانک‌ها در صورتی که بخواهند به هر طرحی و یا هر فعال اقتصادی تسهیلات پرداخت کنند به دلیل عدم آن لاین بودن سیستم بانکی در ایران باید از بانک مرکزی در زمینه چک برگشتی، تسهیلات اخذ شده و... استعلام کنند.
جالب است بدانید حتی اتصال شبکه آن‌لاین بانک‌ها به بانک مرکزی نیز اجبار نیست وهر بانکی بنا به خواسته خود می‌تواند اطلاعات مشتریان را به بانک مرکزی ارائه دهد و حتی ممکن است این اطلاعات را به بانک مرکزی تحویل ندهد چرا که الزام و اجباری در این زمینه در کار نیست.
لذا طبیعی است مشتری نیز در این برهه از ضعف اطلاعاتی نهادهای نظارتی (از جمله بانک‌ها و بانک مرکزی) سوء‌استفاده کند و بهترین مشتری ما بدترین مشتری بانک‌های دیگر باشد و برعکس!

رکود اقتصادی را چقدر در افزایش معوقات بانکی مؤثر می‌دانید؟
پورمتین: رکود اقتصادی و سرایت آن به اقتصاد ایران نیز یکی از عوامل تأثیرگذار در این حوزه است. به نظر بنده نمی‌توان در این زمینه کاری کرد چرا که رکود جهانی است و هنگامی که کارخانجات ایرانی با خطر ورشکستگی مواجه شدند دیگر نمی‌توان به آنها فشار آورد و گفت: باید پول ما را بدهی؟
هنگامی که محصولات و تولیدات ایرانی‌ها در اثر رکود حاکم بر اقتصاد به فروش نمی‌رود نمی‌توان فشار آورد.
البته تحریم و رکود اقتصادی دو عاملی هستند که خیلی نمی‌توان در این حوزه وارد عمل شد چرا که دلایل آن ناخودآگاه بوده و از عوامل خارجی هستند.

آقای تجلی، شما علاوه بر مواردی که آقای پورمتین در زمینه معوقات گفتند چه موارد دیگری را در این حوزه مؤثر می‌دانید؟
به نظر مواردی که در این زمینه اشاره شد جزو مسائل جدی سیستم بانکی در حال حاضر است.
برای باز شدن بحث معوقات بانکی لازم است موضوع را به دو دسته طبقه‌بندی کنیم. یکی این‌که چرا معوقات ایجاد می‌شود و دوم این‌که چرا پس از ایجاد در شکل‌گیری آن حل و فصل نمی‌شود. در حوزه ایجاد معوقات شاید بتوان دو دلیل عمده بیان کرد؛ در تمام سیستم‌های بانکی و در تمام بانکداری‌های دنیا معوقات وجود دارد و حتی به وجود آمدن درصدی از معوقات بانکی نسبت به تسهیلات اخذ شده از بانک‌ها طبیعی است؛ خب در سیستم بانکداری ما نیز این مساله مشاهده می‌شود، اما هنگامی که این درصد از یک ارقامی بالاتر می‌رود و یک حد غیرطبیعی به خود می‌گیرد آن وقت واکنش‌ها از سوی مقامات نظارتی و دولتی آغاز شده و آنها را مجبور به اظهارنظر می‌کند.

اگر بخواهیم نسبت معوقات بانکی به کل تسهیلات را در نظام‌های بانکی دنیا مشاهده کنیم می‌توان اذعان کرد که این ارقام بسیار کمتر از ارقام اعلام شده در کشورمان است. مثلاً در کشور ژاپن هنگامی که نسبت معوقات به کل تسهیلات از 4 درصد بالاتر می‌رود، دولت این اعلام می‌کند در سیستم بانکی این کشور بحران آغاز شده است و حتی بانک مرکزی کشور ژاپن برای وصول معوقات 4 درصدی کمیته بحران تشکیل می‌دهد.

اما همان گونه که می‌دانید این عدد در کشور ما به حدود 30 درصد رسیده است البته این نسبت در کشورهای مختلف متفاوت است و بنده نیز معتقد نیستم. ما نیز باید وقتی که این نسبت به 4 درصد رسید اعلام بحران می‌کردیم. اما به هر حال در حال حاضر نسبت معوقات به کل تسهیلات بانکی به حدود 30 درصد رسیده و الان باید اعلام کرد که بحران در شبکه بانکی ایجاد شده است.
این بحران دو علت عمده دارد یکی از این دلایل که به اصطلاح در ادبیات اقتصادی به آن سرکوب مالی می‌گویند می‌تواند در به وجود آمدن معوقات تأثیر زیادی داشته باشد.

ما در واقع در این مدت یک سرکوب مالی در اقتصادمان داشتیم، به این شکل که نرخ تورم ما در حال حاضر در حدی است که نرخ واقعی تسهیلات را منفی می‌کند، همان گونه که می‌دانید در شرایطی که نرخ واقعی تسهیلات منفی باشد، این پدیده را پدیده سرکوب مالی می‌گویند.
به گونه‌ای تقاضای تسهیلات بیش از عرضه است. این مسئله فشار مضاعفی را به سیستم بانکی ایجاد کرده و بانک‌ها را با یک صف عظیم تقاضا برای اخذ تسهیلات و اعتبارات مواجه می‌کند. طبیعی است زمانی که این فشارها به سیستم بانکی وارد می‌شود آن بحث‌هایی که آقای پورمتین گفتند پیش می‌آید و قضایای سیستم بانکی ادامه پیدا می‌کند.

بانک‌ها در حال حاضر مرکز توزیع رانت هستند و کالایی را در حال حاضر توزیع می‌کنند که قیمت آن نسبت به ارزش واقعی‌اش بسیار پائین و حتی در واقع منفی است.
این شرایط و مواردی که اعلام شد در واقع تحت عنوان سرکوب مالی تعریف شده و باعث می‌شود که فشار زیادی برای اخذ تسهیلات به سیستم بانکی وارد شود. با این اوصاف ما به مواردی برخورد می‌‌کنیم که در ادبیات بانکداری میان بانکداری به آن شناسایی مشتری می‌گویند.

متأسفانه باید اذعان کرد که بحث شناسایی مشتری در نظام بانکداری ایران در حال حاضر اصلاً قابل اجرا نیست.
اگر به تسهیلات‌دهی یک بانک خارجی به یک شخص حقیقی یا حقوقی نگاهی بیندازید متوجه خواهید شد هنگامی که یک بانک خارجی می‌خواهد به یک فعال اقتصادی تسهیلات پرداخت کند به او می‌گوید: «ابتدا باید اعتبارات گزارش شرکت رتبه‌بندی را به ما ارائه دهی.»
جالب است بدانید در گزارش شرکت رتبه‌بندی تمام موارد تخلف این فعال اقتصادی در پنج سال گذشته منتشر شده است به عنوان مثال در صورتی که فرد در بازپرداخت اقساط پنج ساله‌اش حتی دو قسط را با تأخیر پرداخت کرده باشد، در آن گزارش با امتیاز منفی از آن یاد می‌شود و باید کلی تلاش کند تا این امتیازمنفی را پاک کند، خب طبیعی است در آن سیستم‌ها معوقات نیز به همین سادگی شکل نمی‌گیرد.

متأسفانه همان گونه که آقای پورمتین اشاره داشتند سیستم قضایی ایران نیز خیلی با نظام بانکی همکاری نمی‌کند، به گونه‌ای که در صورتی که ما پرونده‌‌ای را برای رسیدگی به دستگاه قضایی معرفی کنیم آنقدر کند پیش می‌رود که ...

جالب است بدانید همین چند ماه پیش هنگامی که با برخی از همکاران سیستم بانکی کشور آلمان درباره وصول معوقات بانکی صحبت می‌کردیم و هنگامی که از آنها درباره راهکارهای وصول معوقات پرسیدیم آنها پاسخ دادند؛ هنگامی که در آلمان لیست بدهکاران به سیستم قضایی بطور رسمی اعلام می‌شود تمام حساب‌های بدهکاران در تمام بانک‌های کشور به نفع بانک مورد نظر مسدود و بلوکه می‌شود و حتی دیگر نیازی به کمک و همراهی دستگاه قضایی نیست و حتی جالب است بدانید هر پولی که بدهکاران سیستم بانکی بخواهند به هر مقصد دیگری بفرستند به نفع بانک مورد نظر بلوکه می‌شود و حتی هر پولی هم که از هر مقصدی برای آنها فرستاده شود به نفع آن بانک بلوکه خواهد شد؛ یعنی عملاً دیگرآن بدهکار نمی‌تواند در آن محیط زندگی کند و باید عملاً آلمان را ترک کند اما این عمل را با مشتری انجام نمی‌دهیم چرا که مشتری‌هایمان را شناسایی کرده‌ایم و سعی می‌کنیم با تعامل اقساط را از آنها اخذ کنیم.

اما در ایران مـتأسفانه این موارد جایگاهی ندارد، در حال حاضر ماه‌هاست که مقامات مختلف در این حوزه ورود کرده‌اند و هر روز می‌گویند 100 مشتری بدهکار بزرگ را به ما معرفی کنید، جالب این‌که ما نیز اسامی این 100 نفر را معرفی می‌کنیم اما پس از معرفی هیچ اتفاق خاصی در این حوزه نمی‌افتد. همین دو هفته پیش ما اسامی بدهکاران بزرگ بانک را به دو مرکز رسمی اعلام کردیم اما در عمل اتفاق خاصی نیفتاد.

به هر حال به نظر بنده پس از مبحث سرکوب مالی، رکود اقتصادی در حال حاضر یکی از عواملی است که گریبان اقتصاد ملی را گرفته و باعث افزایش حجم مطالبات معوق بانکی شده است. رکود و بحران جهانی به کشور ما هم سرایت کرده و در حال حاضر نیز این وضعیت معوقات را به حدود 30 درصد رسانده، البته در دنیا نیز به همین شکل است. یعنی الآن این طور نیست که ژاپن با 4 درصد اعلام بحران کند، 4 درصدی که بنده اعلام کردم مربوط به قبل از بحران اقتصادی جهان بود.

آمار کشورهای دیگر را هم دارید؟
تجلی: الآن اغلب کشورها وضعیت خوب و مناسبی در زمینه معوقات بانکی ندارند، خود کشور امریکا وضعیت خوبی ندارد و این بحران باعث شده در تمام دنیا بحران معوقات سرایت کرده و آمارها نیز افزایش یابد و البته باید آن را مدیریت کرد لذا چاره‌ای جز مدیریت وجود ندارد. بحثی که الآن در بانکداری دنیا وجود دارد بحث مدیریت مطالبات معوق است نه حذف آن.
علت دیگر به وجود آمدن معوقات بانکی در دو، سه سال اخیر الزام بانک‌ها به شفاف‌سازی صورت‌های مالی بود.
ممکن بود در گذشته معوقاتی وجود داشته اما در سیستم بانک وارد نشده بود اما تمام معوقات وارد اتوماسیون شده و دارای شفافیت لازم هستند.

آقای آریاپور، شرکت ساماندهی مطالبات معوق بالاخره  با فراز و نشیب‌هایی تشکیل شده الان وظیفه شما در پیگیری این معوقات چیست و اصلاً بانک‌ها با شما همکاری می‌کنند؟
آسیب شناسی و اطلاعات شفاف و دقیق خیلی خوب است و این جا هم دارد مطرح می شود اما در حوزه مستقیم کاری ما نیست، یعنی بحثی که برای شرکت ما و موضوع اساسنامه ما وجود دارد بحث وصول است، لذا هر پرونده‌ای را که به ما بدهند ما بدون هیچ‌گونه مصلحت طلبی و... پیگیری می‌کنیم. اعتقادمان این است که ما باید در راستای ابزارهای قانونی و قوانین موجود کارمان را انجام دهیم.

چیزی که وظیفه ماست این است که هنگامی که بانک‌ها پرونده را به ما ارجاع می‌دهند با تمام ابزارهای قانونی و باکمک خود بانک ها و راهنمایی‌هایی که خودشان به ما ارائه می‌دهند نقش کمک کننده‌ای برای وصول معوقات بانکی باشیم.
البته اطلاعات مناسبی در این زمینه انجام شده است و اتفاقات جدیدی نیز در هفته‌های آینده خواهد افتاد. به نظر بنده مهم‌ترین دلیل به وجود آمدن معوقات در سیستم بانکی قوی نبودن بخش تحقیقات در کشور است. به گونه‌ای که اطلاعات یک کاسه و منسجم به فعالان اقتصادی ارائه نمی‌شود. خب، طبیعی است بانک‌ها به عنوان توزیع‌کننده اعتبارات و تسهیلات وظیفه دارند به فعالان اقتصادی و مردم تسهیلات پرداخت کنند.

شرکت‌ساماندهی مطالبات معوقات بانکی حدود یکسال و چند ماهی است که فعالیت خود را آغاز کرده است و در حال حاضر تازه کار است جالب این‌که برخی از موانع قانونی فعالیت این شرکت نیز به‌تازگی از سوی بانک مرکزی رفع شده است و نباید انتظار داشته باشیم که در همین چند ماه اخیر کلی پرونده به دست ما برسد و ما نیز آنها را وصول کنیم.
در کنار این شرکت نهادهای دیگری مانند مؤسسه اعتباری بسیج، بانک جامع اطلاعات مشتریان و ... تأسیس شده است که می‌تواند در آینده و با فعالیت جدی آنها تحولی اساسی در این حوزه مشاهده شود.